Cosmeticele si fotbalul…Au ceva in comun?

Reciteam deunazi compozitia cremelor de la Reviderm pentru tratamentul cuperozei cand, mi-a rasarit in minte imaginea unui joc de fotbal. Ce bine seamana – mi-am zis – un cosmetic echilibrat cu o echipa de fotbal inteligent gandita, construita, antrenata si pusa la treaba.

Daca stai sa te gandesti, cosmeticele fac un joc de echipa. Prezentarea ingredientelor este prezentarea echipei. Importanta este valoarea fiecarui jucator, importanta este si chimia dintre jucatori, important este felul in care joaca impreuna. Jucatorii se completeaza, se ajuta, se apara, se stimuleaza, se motiveaza. Ce rezulta e mai mult decat o adunatura de jucatori, este echipa.

Toate echipele de fotbal joaca (teoretic)  fotbal dar, toate echipele nu joaca acelasi fotbal! Unele echipe joaca in campionatul mondial, altele – in campionatul satesc. Unele echipe fac spectacol, altele iti dau dureri de cap (sau macar sentimentul ca ai dat banii pe bilet degeaba).

Toate cosmeticele pentru fata se aplica pe fata dar, nu toate “echipele cosmetice” evolueaza in aceeasi liga. Si mai intrezaresc un punct comun. La cosmetice si la fotbal se pricepe toata lumea. Sau…se pricepe?

Prezentarea echipelor

Bayern Munich 2

 A nu se crede ca bat campii…Pentru a-mi sustine teza – adica, fotbalul si cosmeticele pot avea ceva in comun – voi prezenta dovada. Voi reda cateva faze (fierbinti) dintr-un meci de divizia A (dermato-cosmetice):

Acnee vulgara vs. Fluid pentru controlul acneei

Pentru inceput, iata echipele:

Fluid pentru controlul acneei (4-4-2)

Portar

Superoxid Dismutaza (SOD)

Fundasi

Extract din Fomes officinalis

Niacinamida

Arginina

Vehicul fluid fara scualeni

Mijlocasi

Acid glycyrrhizinic

Sulfopeptide

Catechine din ceai verde

Zinc 2

Atacanti

Ester 5α Control

Zinc 1 (Complex SebuControl)

Acnee vulgara 4-3-3

Portar

Stress, alimentatie & alti factori agravanti

Fundasi

Hiperkeratoza foliculilor

Aspect uleios&Pori dilatati

Puncte negre&albe&papule

Deshidratare&Iritatie&Roseata

Mijlocasi

Microbii acneei (Propionibacterium acnes)

Oxidare

Inflamatie

Atacanti

Enzima 5α reductaza

Productie crescuta de sebum

Scualen din sebum

 

Dr. Tent