Exfolierea: obiective, metode

Pentru un tratament cosmetic de regenerare, revitalizare, echilibrare sau conservare, zona pe care se acționează este superficială. Se îndepărtează o parte din stratul cornos al epidermului (faimosul strat de celule moarte). Exfolierea este necesară mai ales când, din diverse motive, grosimea stratului a crescut prea mult. O piele ternă, opacă și aridă cere exfoliere și hrănire.

Obiectivele exfolierii

Să fim realiști. Nu așteptăm rezultate dramatice, nu scăpăm instantaneu de pete, de acnee, de riduri, nu întinerim cu 20 de ani după un tratament blând. Este ca sportul. Te duci o dată la sală, faci un antrenament moderat și devii urgent campion mondial la culturism? Pentru miracole, a se accesa alte dimensiuni ale existenței…

Exfolierea se face ca punct de pornire a unui tratament cosmetic. Metoda ideală de exfoliere “descojeste” fără să irite sau să inflameze pielea. Rezultatul imediat este deschiderea porților pentru anumite substanțe active, care primesc acces sporit în piele. Cum ar putea să treacă printr-un strat gros de celule moarte? Dacă vrei să profiți cu adevarat de exfoliere, este bine să ai pregatite la îndemână substanțele active cele mai eficiente.

Crește luminozitatea și strălucirea pielii. Culoarea primește prospețime. Suprafața pielii este netezită. Pielea poate primi acum și “ploaia” de hidratare. Dacă sunt prezente pete hiperpigmentate, cu fiecare exfoliere blândă, se mai face un pas spre corectarea și uniformizarea culorii pielii. Anumite forme de acnee răspund și ele foarte bine la exfolierea potrivită.

Metode de exfoliere

  • mecanice: microdermabraziune cu cristale abrazive de corindon;
  • biologice: ex. enzime;
  • chimice: ex. acizi din fructe (AHA);
  • fizice: ex. kaolin.

Dr. Tent

Leave a Reply