Mare meci, mare!

Acnee vulgara, formatie cu un palmares impresionant, are avantajul terenului propriu. Stadionul, Foliculul-firului-de-par, este arhiplin.

Echipa noastra, Fluid pentru controlul acneei, aliniaza la start – alaturi de jucatori consacrati – si cateva tinere talente.

Lovitura de deschidere o are echipa adversa. Enzima 5a reductaza porneste in forta atacul prin transformarea excesiva a testosteronului in DHT, un hormon mult mai activ. Sub influenta DHT, glanda sebacee se ingrasa si balonul ajunge la Productie crescuta de sebum. Productie crescuta de sebumpatrunde periculos spre poarta, se pregateste sa suteze…dar, nu!, balonul este interceptat de Acid glycyrrhizinic, care regleaza distributia sebumului, matifiaza si paseaza catre Extract din Fomes officinalis, astringent care reduce dimensiunea porilor si hidrateaza pielea.

Contraatacam prin Ester 5α Control, care se infiltreaza in Foliculul-firului-de-par. Actiune rapida in adancimea terenului advers prin blocarea Enzimei 5a reductaza. Transformarea testosteronului in DHT este mult redusa. Aspect uleios&pori dilatati incearca acolo o deposedare prin surprindere, darEster 5α Control dribleaza si reuseste o pasa lunga catre Sulfopeptide. Sulfopeptide moduleaza secretia de sebum si trimite balonul catre Catechine din ceai verde. Dupa ce inhiba Enzima 5a reductaza, Catechine din ceai verde paseaza catre Zinc 1 (Complex SebuControl), care inhiba si el Enzima 5a reductaza, suteaza puternic spre poarta si…goool! 1-0 pentru Fluid pentru controlul acneei! Actiune colectiva superba, in  urma careia am marcat primul punct si am blocat Productia crescuta de sebum, am micsorat porii si am matifiat pielea!

 Acnee vulgara porneste o noua actiune de atac. Jocul se desfasoara la mijlocul terenului prin pase scurte intre Hiperkeratoza foliculilor, Microbii acneei (Propionibacterium acnes) si Oxidare. Balonul ajunge la Scualen, care este intr-o forma de zile mari si se indreapta vertiginos spre poarta. Scualen este liber in fata portii, creste nivelul de radicali liberi, distruge vitamina E din sebum si incearca sa stimuleze cascada inflamatorie. Un gol acum ar insemna stress oxidativ si distrugeri in piele, poate cicatrici! Sut spre poarta!…Si,…apara Superoxid Dismutaza (SOD)!

Balonul este recuperat de Microbii acneei (Propionibacterium acnes) care incearca o combinatie fugeratoare cu Oxidare. Neutralizeaza foarte bine Zinc 2  si Catechine din ceai verde, care resping sutul puternic spre poarta executat de Oxidare.Intervine acolo si Arginina, care face un joc antioxidant  foarte bun.

Contraatac in forta al echipei noastre! Este nevoie acum de o actiune antibacteriana, antioxidanta si antiinflamatoare! Catechine din ceai verde, Niacinamida si Acid glycyrrhizinic, antiiflamatorii echipei, reusesc pase foarte precise, trec de zidul de aparare al adversarilor si aduc balonul in fata portii adverse. Balonul este preluat de Zinc 1 (Complex SebuControl) care executa un sut scurt spre poarta! Si…gol! Din nou o actiune comuna finalizata foarte bine, in urma careia inflamatiile din piele parasesc terenul invinse.

Dr. Tent

Comentator sportiv de duminica